COACHING OP DE WERKVLOER

Wij coachen en begeleiden werknemers en leidinggevenden op diverse thema’s om effectiever en efficiënter te kunnen én blijven functioneren in hun werksituatie. Het coachingstraject vormt een resultaatgericht traject van maximaal 8 sessies. De start is een oriënterend gesprek in de vorm van een driegesprek met opdrachtgever, coachee en coach. In het gesprek  wordt de probleem-, vraagstelling en het gewenste resultaat van het coachingstraject aan de orde gesteld. Bedoeling hierbij is een gezamenlijk vertrekpunt vast te stellen. Na dit gesprek volgt een offerte met een plan van aanpak, het aantal sessies, frequentieduur en de gevraagde investering.

Coaching medewerkers

Van de coachee wordt een proactieve en verantwoordelijke instelling in zijn of haar leerproces verwacht, waarbij men doelgericht aan de slag gaat met afgesproken (huiswerk)opdrachten. Naast de sessies,  kan via de e-mail of telefoon te allen tijde contact gezocht worden met de coach en kunnen eventuele actuele situaties voorgelegd worden. Halverwege en na afloop van de sessies vindt contact plaats met de opdrachtgever, waarbij aan het eind een persoonlijke evaluatie volgt.

Vanzelfsprekend kunnen onze coachingstrajecten, indien gewenst, naar uw specifieke eisen en wensen worden aangepast. Bijvoorbeeld door een traject te combineren met een ‘on the job’-sessie (bijv. bijwonen van een werkoverleg, klantgesprek, etc.), assessment of in teamverband. Ook kan gebruik worden gemaakt van 360 graden feedback om de coachee meer zelfinzicht en feedback vanuit zijn omgeving te verschaffen.

Heeft u vragen over één van onze diensten of wilt u wat anders weten?

Staat het door u gewenst thema hier niet tussen, maar bent u toch benieuwd naar wat Mentaal Beter Werkt voor u kan betekenen? Stuur ons een bericht via het contactformulier, per mail via info@mentaalbeterwerkt.nl, of bel via 088 010 4480. Wij kijken graag vrijblijvend met u naar de mogelijkheden.