Trainingen

In onze trainingen hebben wij persoonlijke aandacht voor onze deelnemers en vergroten zo de mogelijkheid om hun competenties en vaardigheden te verrijken en verder te ontwikkelen. Wij inspireren en stimuleren onze deelnemers door middel van verschillende praktische, ludieke en inzichtgevende technieken en werkvormen. Onze uitdaging is om onze deelnemers op weg te helpen in hun streven effectiever te functioneren in de praktijk met als doel hun vitaliteit te behouden of te vergroten.

We bieden op maat gemaakte trainingen die bijdragen aan de individuele, team- en organisatiedoelstellingen. Hieronder een overzicht:

Vroegtijdig signaleren van psychische klachten op werk
Als (HR) manager krijgt u inzicht en tools aangereikt om signalen preventief te herkennen en te bespreken. U krijgt inzicht in de symptomen van de belangrijkste psychische klachten op de werkvloer en handvatten om het gesprek aan te gaan.

Inzicht in effectief leiderschap
U leert verschillende effectieve stijlen van beïnvloeding. U kunt met de juiste benadering en communicatie op het passende moment anderen ondersteunen bij het ontwikkelen van hun vakvolwassenheid en zelfsturend vermogen. U gaat op een doelmatige manier het gesprek aan over prestaties en weet werknemers op hun niveau te stimuleren.

Coaching vaardigheden
U leert een persoonlijke stijl van coachen die bij uw kwaliteiten past en ontwikkelingsgericht is. U verkrijgt inzicht in een aantal belangrijke coachingstechnieken en leert deze toe te passen in de praktijk. Ook ontvangt u gerichte feedback voor uw eigen ontwikkeling waar u mee verder kunt.

Grip op mijn vitaliteit
Als werknemers bent u ook verantwoordelijk voor uw eigen vitaliteit. U leert over de ‘V-schijf van 5’ als het gaat om vitaliteit, waar zitten uw krachten en zwakten als het gaat om vitaliteit. U krijgt handvatten om actie te ondernemen en uw vitaliteit te verhogen.

Out of the box denken
U leert technieken om in verschillende situaties buiten gebaande paden te denken en te treden. U wordt bewust van (de beperkingen van) uw eigen denkkaders, de kracht van uw creatief vermogen en leert nieuwe perspectieven in te nemen.

Time- en stressmanagement
U leert bewuste keuzes te maken in uw energieverdeling en gaat effectiever en efficiënter om met uzelf, uw tijd en uw omgeving.

Loopbaaninzicht
U vergroot uw zelfinzicht, zelfsturing en zelfvertrouwen en leert bewuste keuzes te maken in uw loopbaan voor de korte en lange termijn. U stelt daarbij een persoonlijk actie- en ontwikkelingsplan op die uw doelgerichtheid vergroot.

Krachtige communicatie
U vergroot uw beïnvloedingsvaardigheden door een scherpere communicatie en gesprekshouding. U krijgt inzicht in de effecten van uw optreden, u leert in gespreksstijlen te schakelen en uit uw comfortzone te treden.

Emotionele veerkracht
De wijze waarop u omgaat met uw eigen gevoelens en emoties en die van anderen, bepaalt in sterke mate uw persoonlijke effectiviteit. U krijgt zicht op de kracht van uw eigen emoties, begrijpt deze beter en zet het effectiever in relatie tot anderen.

Heeft u vragen over één van onze diensten of wilt u wat anders weten?

Staat de door u gewenst training hier niet tussen, maar bent u toch benieuwd naar wat Mentaal Beter Werkt voor u kan betekenen wat betreft het voorkomen van ziekteverzuim? Stuur ons een bericht via het contactformulier, per mail via info@mentaalbeterwerkt.nl, of bel via 088 010 4321.

Wij kijken graag vrijblijvend met u naar de mogelijkheden.