Vroegsignalering psychische klachten

Beperk of voorkom psychisch verzuim

Uw werknemers zijn belangrijk voor uw bedrijf. U wilt er daarom natuurlijk voor zorgen dat zij optimaal kunnen blijven functioneren. Daarom is het belangrijk om het verzuim terug te dringen of het verzuim te voorkomen. Waarborg een duurzame inzetbaarheid van uw werknemers en reageer adequaat op psychisch verzuim.

Hoe herkent u de eerste signalen?

Hoe merkt u dat een werknemer niet lekker in zijn vel zit? En hoe gaat u ermee om? Door vroegtijdig signalen te herkennen kunt u een probleem snel aanpakken. Zo beperkt of voorkomt u zelfs klachten en daarmee ziekteverzuim. Maar voor veel leidinggevenden is de drempel vaak te hoog om de psychische gezondheid van een werknemer ter sprake te brengen.

Training managers: klachten voorkomen door vroegtijdig signaleren

U kunt psychisch verzuim beperken of zelfs voorkomen door vroegtijdig signalen te herkennen en de juiste maatregelen te treffen, als een werknemer niet lekker in zijn vel zit. Tijdens onze training leren managers en leidinggevenden op een positieve manier hoe ze het beste om kunnen gaan met werknemers met psychische klachten en (dreigend) ziekteverzuim.

Tijdens de sessies gaan de managers met een ervaren coach in gesprek over hoe zij om kunnen gaan met de dilemma’s rondom de (vroegtijdige) aanpak van mentale klachten bij werknemers. De managers worden bijgepraat over de aard van psychische klachten, signalen ervan en mogelijkheden met betrekking tot aanpak. Er is in het programma ruimte voor de managers om met elkaar ervaringen uit te wisselen en cases te bespreken. Daarnaast komt de inzet van zelfhulpmodules aan de orde die werknemers ondersteunen om zelf met hun klachten aan de slag te gaan. Met laagdrempelige interventies kun je in een vroeg stadium de werknemer al een heel eind op weg helpen!

Meer informatie over trainingen?

Staat de door u gewenste training hier niet tussen, maar bent u toch benieuwd naar wat Mentaal Beter Werkt voor u kan betekenen? Heeft u vragen over één van onze diensten of wilt u wat anders weten?

Stuur ons een bericht via het contactformulier, per mail via info@mentaalbeterwerkt.nl, of bel via 088 010 4321 .

Wij kijken graag vrijblijvend met u naar de mogelijkheden.

verzuim